Pohta ce-am pohtit! Cornulețe aperitiv cu ciuperci și brânză de capră mai matură. ( …ador chestiile mature …😉 )

Aluatul include un ingredient drag mie, untura de porc. Mi-au trebuit niște jumări, ceva mai multe, pentru bulz. Rezultatul: jumări și multă untură.
La 100 gr de untura netopitâ se folosește 100 gr. de smântâna grasă și 100 gr de făină ( acum, depinde de făină – se merge pe ideea “făina cât cuprinde“).Eu am mers pe paritate 200. Am adăugat sare și am frământat aluatul ( nu prea mult, sa nu se topească untura de la caldura mâinii ). Operațiunea încheiata, aluatul se bagă la frigider ( cică 2 ore, eu l-am ținut pana am pregătit umpluturile ).
Umplutura 1: – am călit o ceapa ( mai mărișoară ) la temperatura mai mică pentru dulceață, apoi am adăugat ciupercile tăiate mărunt ( cam 1/2 din caserola de 5 lei de la magazin ), sare, piper și semințe de chimen.
Umplutura 2: – brânza de capra ( mai sărată ) rasă
Rezultatul este cu “atracție” prin Bucătărie, așa fără motiv, dar se găsește unul.
Din untura rămasă am făcut sapun, metoda la rece. ( se folosește un blender vertical ).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.